bobastian

”Fyra pojkar födda i fel generation var trötta pĂ„ att gĂ„ mellan torgen, sĂ„ de tog elvan till Saltholmen och startade en orkester”

Om det var exakt sÄ det gick till nÀr Bobastian blev till Àr det ingen som riktigt vet.  Det som dock gÄr att bekrÀfta Àr att medlemmarna frÄn spridda delar av Göteborg trÀffades pÄ nÀtet.

Tack vare internet sÄ kunde Robert Aspenskog (sÄng & gitarr), Oliver Johansson (gitarr & körsÄng), Johan Nordling (trummor) och Nils Esping (bas och körsÄng) bilda bandet hösten 2009. De tog hjÀlp av Rickard Hallin, ena halvan i Bonnie & Clyde, för att spela in sina första demos. LÄtarna Äkte upp pÄ Myspace och nÄgra spelningar senare hade det redan börjat skrivas om ynglingarna pÄ diverse bloggar.

Deras musik kan beskrivas som direkt och lekfull med fina melodier och kÀnslofylld röst. Och Àven om det doftar Göteborg om bÄde bandet och deras musik sÄ har de nya historier att berÀtta pÄ ett nytt sÀtt. Det Àr ungefÀr tio Är sen det nya Göteborgssoundet föddes, men nu Àr dags för en ny genaration att ta det vidare och skapa nÄgot nytt.

Singeln slÀpps digitalt pÄ nystartade musikbolaget Pophat Music som gav ut The Berndts debutalbum med tillhörande singlar i början av Äret.

LĂ„ten hade Ă€ven smygpremiĂ€r nĂ€r den framfördes live för första gĂ„ngen pĂ„ Indiedagis under Way out west i Ă„r. Även denna gĂ„ng Ă€r det Rickard Hallin som stĂ„r för inspelning och produktion och Philip Granqvist har mastrat.
Brista eller bÀra kommer som en kÀftsmÀll pÄ samba nÀr sensommaren tar sina sista andetag. HÄll hÄrt om dina minnen, ta farvÀl av de varma dagarna och gör dig redo för hösten och Bobastian.

(För mer pressinfo och högupplösta bilder besök press-sidan)

Sagt om:

”Vem annars ska sjunga om hur fel dagarna Ă€r om inte nĂ„gon som bara levt i runt 5500 dagar. Som har tid att göra nĂ„got Ă„t det. Bobastian lyckas mycket bĂ€ttre förmedla sina kĂ€nslor Ă€n nĂ„gon Ă€ldre”
Jerry Boman, TV4/Musikenligtjerry.se

Media: